Лабораторна діагностика

Лабораторна діагностика – це складний багатоетапний процес, основним завданням якого є виявлення або підтвердження наявності патології, яку неможливо однозначно підтвердити або спростувати органолептичними методами дослідження.

До основних лабораторних досліджень відносяться:

  • Клінічні дослідження крові
  • Біохімічні дослідження крові
  • Імунологічні дослідження крові
  • Клінічний і біохімічний дослідження сечі
  • Загальні, клінічні та біохімічні дослідження калу
  • цитологічні дослідження

На кожному етапі якого ми застосовуємо найсучасніші засоби і методи – від забору матеріалу і транспортування в лабораторію до виконання аналізів і контролю якості виконаних досліджень.

Забір матеріалу. Точність результату аналізу, крім іншого, залежить від забору досліджуваного матеріалу (крові, сечі, зішкріба, ін.). Ретельно підібрані медичні сестри, фельдшера та лікарі – лаборанти мають високу кваліфікацію, досвід і чітке розуміння специфіки забору матеріалу для відповідних груп аналізів. А також виконання аналізів і контролю якості.

Транспортування в лабораторію. Для зручності пацієнтів ми відкриваємо додаткові пункти забору матеріалу, де можна здати аналізи і отримати їх результати, економлячи свій час. Весь матеріал проходить необхідну попередню обробку і передається в лабораторію в той же день з урахуванням преаналітичних правил зберігання і транспортування, що забезпечує стабільність зразків матеріалу і точність результатів аналізів.

Виконання аналізів в лабораторії міської клінічної лікарні №3 ґрунтується на принципах:

  1. Професіоналізм – фельдшера – лаборанти і лікарі- лаборанти з більш ніж 10-річним досвідом роботи в сфері лабораторної діагностики.
  2. Сучасне автоматичне обладнання – Beckman Coulter (США),Citolab reader- 300 (Корея),High Techology CL – 50(США),Dirui H – 100 (Китай),Rayto RT – 7600 (Китай) яке дозволяє максимально якісно і швидко виконувати всі необхідні біохімічні,гематологічні та клінічні дослідження. Повністю автоматизований процес, виключає можливість помилки при діагностиці.
  3. Реагенти визнаних світових виробників – щоденний внутрішній і щомісячний зовнішній контроль якості (Міжнародна програма зовнішньої оцінки контролю якості, організована BioSystem S.A. “PREVECAL”) іноземними тест-системами.